Beigli - Cozonac cu mac - Reteta traditionala ungureasca de cozonac nedospit cu mac

Portii
2
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • · un praf de sare
  • Ingrediente necesare pentru două bucaţi de cozonac:
  • Pentru aluat:
  • · 400 grame de făină
  • · 100 grame de untură sau 150 grame de unt
  • · 10 grame de drojdie
  • · 100 ml lapte
  • · 50 ml smântână
  • · un ou întreg
  • · 2 linguriţe de zahăr pudră
  • · coaja de la o jumătate de lămâie
  • Pentru umplutură:
  • · 150 grame de zahăr
  • · 200 grame de mac
  • · 80 ml lapte
  • · un praf de sare
  • un galbenuş pentru uns suprafaţa cozonacilor.

Mod de preparare

Pentru aluat, bateţi oul, în care aţi pus un praf de sare, cu zahărul pudră, până devine o spumă, apoi adăugaţi untura, smântâna, laptele, făina, drojdia şi amestecaţi bine ingredientele până devin un aluat potrivit pe care îl lăsaţi la frigider până preparaţi umplutura.
Pentru umplutură, puneţi laptele la foc, adăugaţi sarea, zahărul, iar, când acesta este topit şi laptele fierbe, adăugaţi macul, îl amestecaţi cu laptele şi stingeţi focul.
Scoateţi aluatul din frigider, îl tăiaţi în două bucăţi pe care le întindeţi cu sucitorul până devin două dreptunghiuri potrivite pentru a le umple cu mac şi a le rula. Întindeţi uniform umplutura din mac peste foaia de cozonac pe care o rulaţi şi o puneţi în tava de copt. Bateţi gălbenuşul cu o linguriţă de apă şi ungeţi cozonacii cu această compoziţie, cu o pensulă.
Se lasă cozonacii 10 minute să se odihnească pentru a fi pregătiţi de perpeleala din cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Înainte de a-i uita în cuptor pentru 40 de minute, vă recomand să îi înţepaţi din loc în loc cu o furculiţă. Altfel, riscaţi să crape de făloşi ce sunt că au atâta umplutură.
Se scot din cuptor după 40 de minute, se lasă să se răcească, apoi se scot din tavă şi se feliază.
Poftă bună!

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Parteneri
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata