Briose Colorate cu Crema Mascarpone

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 50 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • pepite de ciocolata
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • colorant alimentar
  • ornamente din zahar
  • bombonele

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul cateva minute (compozitia trebuie sa-si dubleze volumul si sa se deschida la culoare), adaugam untul moale, laptele si, la final, faina, in care am incorporat praful de copt. Omogenizam si adaugam si miroasele.
Umplem pe jumatate formele de briose (12 buc.), in fiecare punem cateva pepite de ciocolata, apoi completam cu aluat, astfel incat sa fie pline cam trei sferturi.
Dam tava la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos (cam 25-30 minute, depinde de cuptor). Le lasam sa se raceasca.
Intre timp, pregatim crema. Frisca lichida o mixam pana se intareste. Separat, mixam mascarpone cu zaharul, apoi incorporam frisca batuta si zeama de lamaie.
Impartim crema in mai multe castronase, adaugam colorant alimentar si cu ajutorul unui pos ornam briosele dupa propria imaginatie.
Sa aveti pofta!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale