Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 315 grame făină albă
  • 155 de grame zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 250 de ml lapte bătut
  • 2 ouă
  • 75 de grame unt topit și răcit
  • 1/2 linguriță esența de vanilie
  • 1/2 linguriță esența de rom
  • 130 de grame afine
  • 50 de grame prune tocate cubulete
  • Pentru crusta crocanta:
  • 45 de grame făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de unt
  • 45 de grame fulgi de migdale
  • Pentru topping:
  • 200 ml frișcă lichida
  • 1 linguriță lichior de whisky
  • 2 lingurițe zahăr pudră
  • fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se cerne făina, se amestecă cu zahăr, sare, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
În alt recipient se amestecă ouăle cu lapte bătut, unt topit, esențele.
Compoziția lichida se toarnă peste cea solida, se omogenizeaza totul, se adaugă fructele.
Se amesteca din nou.
Se împarte aluatul în 12 forme de briose.
Deasupra fiecareia, se repartizează crocant de migdale, rezultat din amestecarea tuturor ingredientelor indicate.
Se coc cca. 35 de minute.
Pentru topping, se bate frișca cu restul ingredientelor, se spriteaza pe fiecare briosa, se repartizează fulgi de ciocolată.
Sunt foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei!

Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa incercati si altele: briose cu afine - reteta de briose pufoase, briose cu capsuni si arahide sau briose cu vanilie si ciocolata

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Am tot vazut aceasta ciorba preparata de multi bucatarasi asa ca a sosit timpul sa fie preparata si in bucataria mea. Eu nu...

Ciorba radauteana
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci