Bulgarasi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 50 ml sifon
  • 2 oua
  • 1lingurita praf de copt
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 1lingurita coaja de lamaie rasa
  • 250 g zahar pudra
  • 400 g faina (cat cuprinde)
  • 200 g miez de nuca sfaramat
  • 1 varf de cutit sare

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele (de la oua se pun doar galbenusurile), astfel incat sa rezulte un aluat potrivit. Separat, se bat albusurile spuma. Se fac bulgarasi mititei din aluat care se trec prin albus, apoi prin miezul de nuca macinat. Se coc in tava.

Sunt gata cand sunt aurii la baza. Se presara cu zahar pudra.

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat