Cantucci Morbidi (Biscuiti Fragezi)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 gr faina
  • - 200 gr zahar (eu am pus doar 150 gr) - 50 gr unt topit
  • caldut
  • - 3 oua
  • - un praf de sare
  • - 1 plic vanillina (sau 1/2 lingurita esenta vanilie) - 5 lingurite pline de fructe confiate (sau cipsuri de ciocolata, nuci, alune, mandorle, etc)

Mod de preparare

Se bat la mixer cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare pana se albesc, dupa care se adauga untul topit. Se adauga cu grija si faina (cernuta si amestecata cu vanillina) si se amesteca pana se incorporeaza toata faina.

Dupa aceea se pun in aluat cele 5 lingurite pline (sau cit doriti) de fructe confiate (sau ce doriti) si se amesteca cu grija. Se ia o tava si se pune hirtie pergament care deasupra se unge cu putin unt (sau spray special pt. dulciuri).

Cu o lingura, luam din aluat si punem in tava in forma unui baton lung (eu am obtinut doua batoane). Bagam tava in cuptor la 355F (180C), pentru circa 30-35 minute. Cand sunt usor aurii, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca f. bine.

Se scot batoanele pe un fund de lemn so se taie pe diagonala. Se pun cantucci (biscuitii) astfel obtinuti pe un platou si optional, se pot pudra cu putin zahar pudra.

Pofta Buna!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale