Chec cu Brinza si Cirese

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr faina
  • 150gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 pahar cu ulei
  • 200gr ricotta (brinza dulce)
  • 1 iaurt simplu
  • 1 praf de copt
  • o mina de stafide
  • o mina buna de cirese
  • vanilie
  • un pic de sare

Mod de preparare

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se cerne de 2 ori. Intr-un vas se amesteca ricotta (brinza dulce), iaurtul, zaharul, 2 oua si uleiul, iar la sfirsit se adauga stafidele si faina cite putin.

Se unge o forma de chec cu unt si se tapeteaza cu faina apoi se pune 1/2 din compozitia de mai sus, se presara ciresele (la care le-am scos simburii si le-am dat putin prin faina), iar apoi cealalta 1/2 din compozitie. Se da la cuptor 30-40 de min. la 180 grade C.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale