Chec cu Sirop de Rosmarin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt Chec:
  • masuram totul cu o cana a carei capacitate este de 250 ml
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei sau unt topit
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani fina oo
  • 1 plic de praf de copt
  • Pt Sirop:
  • 250 ml apa
  • 250 gr zahar
  • zeama de la 1/2 de lamiie
  • 1-2 crengute de rosmarin proaspat (merge si cu rosmarin uscat)

Mod de preparare

- pregatiti siropul, puneti intr-o cratita apa cu zaharul si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac 40-50 minute, la sfirsit adaugati zeama de lamiie, lasati sa mai fiarba citeva minute, adaugati frunzele de rozmarin, stingeti flacara si lasati acoperit (ca o infuzie) .

- batem ouale cu zaharaul, adauguam laptele si uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt. Varsam compozitia in tava cu gaura in mijloc (ca de colac) cu diametrul de 28 cm si in care am pus hirtie de copt (umezita si stoarsa bine, in felul asta va lua usor forma tavii) . Coacem la 200 ° c in cuptorul gata incalzit primele 5 minute dupa care continuam coacerea la 180 °c pentru restul timpului pina la 40-50 minute.

- scoatem checul din forma, daca hirtia nu se dezlipeste cu usurinta de prajitura ungeti cu pensula inmuiata in apa rece (sau cu miinile ude) hirtia si apoi se va ridica cu usurinta fara sa rupeti checul.

- puneti prajitura pe un platou si ungeti cu o pensula inmuiata in sirop, ungeti de mai multe ori si fara sa va grabiti, apoi turnati cu lingura usor de jur imprejur ... Nu trebuie sa adaugati tot siropul dintr-o data si nici nu tb sa adaugati tot siropul ci numai cit va place voua ca sa nu obtineti un chec "inundat" ci doar insiropat.


ornati cu frunze proaspete de rozmarin chiar si cu feliute de lamiie (eventaul tinute putin in sirop) sau cu frunze de rosmarin din sirop ...

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Am tot vazut aceasta ciorba preparata de multi bucatarasi asa ca a sosit timpul sa fie preparata si in bucataria mea. Eu nu...

Ciorba radauteana
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci