Choux A la Creme III

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 150 gr margarina
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 5 oua
  • Pt crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de frisca/ sau frisca lichida 50 ml
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se pune intr-o oala apa, margarina, sarea si zaharul si se pune pe foc pana se topeste margarina si a dat apa in clocot. Se ia de pe foc si se adauga faina amestecand energic ca sa nu faca cocoloase. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se adauga ouale intrgi pe rand, si se amesteca pana se incorporeaza fiecare.

Pana se raceste copozitia se poate prepara budinca si frisca, apoi se pun la rece.

Dupa ce ai incorporat ouale, se ia cu lingurita din aluat gramajoare si se pun intr-o tava unsa. Se dau la cuptor la foc mediu, cca. 30-40 min, pana se rumenesc deasupra.

Cand sunt gata se taie pe orizontala fiecare chou, se pune budinca si frisca si se pune capacelul deasupra.

Se presara cu zahar pudra.
E o retete relativ simpla, mie asa mi s-a parut. Tinand cont de faptul ca prima prajitura pe care am facut-o singura e choux a la creme, si a iesit foarte bine, eu zic ca e usor.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale