Ciocolata de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de zahar,
  • 250 ml de apa,
  • 100-150 g cacao,
  • o cutie lapte praf (precizez RARAU)
  • un pachet de unt,
  • stafide,
  • nuci pisate,
  • esenta de rom, puteti pune ce doriti voi

Mod de preparare

Amestecati bine laptele praf cu cacaua, in asa fel incat sa nu mai fie cocoloase. Apoi taiati untul cubulete ca sa va fie mai usor si puneti-l peste cacao si lapte praf. Tot atunci adaugati nucile , stafidele, esenta de rom si tot ce mai dorit si credeti ca va place.

Dam de-o parte si punem pe foc zaharul si apa ,amestecand usor pina facem un sirop .

ATENTIE! Zaharul sa fie bine dizolvat.

Il lasam sa dea 2-3 clocote si il turnam rapid peste amestecul facut. De acum putem folosi mixerul. Fuga amestam in compozitie pina obtinem un amestec omogen.

Tava de la cuptorul aragazului normal este ideala asa incat sa fie deja unsa bine cu unt si turnam compozitia tot pe fuga. Se da la rece tava. Cand ciocolata este rece se taie cubulete. E delicioasa.

Va doresc Pofta buna!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale