Coltunasi cu Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn
  • Umplutura:
  • 1/4 kg brinza telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smintina, 25 g faina, marar

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pina cind nu mai necesita faina.Se asaza aluatul pe masa , sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina.Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor.Se taie foaia in patrate de 5/5 cm.

Brinza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate. De asemenea, se pot amesteca 150 g brinza de vaci cu 50-100 g brinza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat. Patratul se indoaie peste umplutura in forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert.

Se fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa 15 minute , dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi, se strecoara fara sa se limpezeasca. Se asaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cu smintina deasupra. Vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de servire.


Coltunasii se servesc ca intrare, in loc de supa sau ciorba

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale