Coltunasi cu Branza de Oi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500grame faina
  • 2 oua
  • ? lingurita sare
  • apa calda
  • Pentru umplutura: 1 cana branza de oi de la sare
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Se amesteca faina, sarea si ouale, apoi se toarna apa calda (aproximativ o canita). Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, compozitia sa fie mai putin vartoasa decat la taietei (ca sa se poata intinde usor).
2. Se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm, care se taie in patrate de 6x6ca aproximativ.
3. Se amesteca branza sfaramata cu o furculita cu oul.
4. Se pune pe fiecare patrat o lingurita de branza, sau mai multa, cum doriti?si se formeaza triughiuri sau dreptunghiuri prin presarea marginilor.
5. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare aproximativ ? ora, foc moderat.

Se servesc calduti cu zahar tos presarat sau cu ceapa calita cu bullion deasupra, dar familia mea prefera varianta cu zahar.
Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu cascaval

Pana sa umblu si eu in lumea asta culinara, nu auzisem niciodata de pogacele, pentru ca la noi in zona nu se fac, dar uite...

Pogacele cu cascaval
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala