Taiati caisele deshidratate in cubulete.
Puneti-le 5 min la fiert impreuna cu 50 g zahar, sucul de lamaie si portocale, in vas neacoperit, amestecand mereu.
Lasati la racit, apoi pasati-le.
Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt. Adaugati restul de zahar, sarea, ouale, branza de vaci si 200 g unt, taiat bucatele.
Framantati doar cat sa se lege ingredientele.
Intindeti intr-o foaie de aluat (40 x 40 cm) si repartizati uniform piureul de caise, apoi presarati migdalele macinate.
Rulati sub forma de sul si transferati intr-o tava unsa cu putin unt, cu partea lipita in sus.
Rasturnati apoi, intr-o alta tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.
Acoperiti tava in care aveti cozonacul cu tava unsa.
Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 50 min si coaceti la 180 grade.
Scoateti, indepartati tava- capac si dati din nou la cuptor, pentru inca 10 min sau pana ce cozonacul este copt si frumos rumenit.
Intre timp, topiti untul ramas si ungeti cozonacul fierbinte, imediat ce l-ati scos din cuptor, apoi pudrati cu zahar praf.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliat.