Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 praf de sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 2 galbenusuri(de casa am avut eu)
  • 5 linguri zahar
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pt umplutura:
  • 100 gr migdale
  • 200 gr nuci
  • 150 gr halva(din seminte de susan si migdale de la Lidl)
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • pt uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cateva ciupituri de zahar brut
  • pt decor: samburi de migdale

Mod de preparare

Aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu prosop de bucatarie, pana isi tripleaza volumul.

Pentru umplutura: rasnim nucile si migdalele, halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute cu un praf de sare. Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru, unsa cu putin ulei. Intindem aluatul cu sucitorul, punem umplutura peste aluat, rulam si punem cozonacul intr-o tava de chec. Eu am folosit una mare din silicon. Lasam cozonacul sa mai creasca inca 15 minute, la loc caldut. Amestecam galbenusul si laptele. Ungem cozonacul cu acest amestec, insiram cativa samburi de migdale, ii impingem putin cu degetul, sa se lipeasca bine, mai ungem inca odata cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin zahar brut deasupra si dam tava la cuptorul incins la 170 grade C, pt 20 minute.

Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor. Scoatem din forma cozonacul, il punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:)) Este minunat cu o cana de lapte...sa va fie de bine!!!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale