O reteta simpla si rapida pentru deliciosii cozonaci fara framantare, care nu necesita mult timp sau efort depus pemtru framantare. Aceasta metoda ingenioasa iti permite sa prepari cozonaci pufosi si gustosi fara a petrece prea mult timp in bucatarie.
-Se cerne faina,se pune intr-un vas.
-In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara,drojdia,zaharul,sare si se omogenizeaza,apoi se toarna peste faina,se adauga galbenusurile,esenta,coaja de lamaie,unutul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen.Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore.Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale,se fac patru foi pe masa de lucru.
-Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie.Eu am din anul trecut,le-am pregatit si le-am pus in frigider,se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita.Se pune amestec uscat din nuca macinata,cacao,zahar pudra cu aroma de vanilie,bucatele de rahat,se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel.Se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presoara mac,se pune in tavi in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand sunt rumeni se scot si se lasa sa se raceasca,abia dupa aceea se taie felii.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca v-a placut reteta noastra de cozonac fara framantare, va invitam sa descoperiti si alte retete: cozonac unguresc, pasca cu aluat de cozonac sau cozonac leopard
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi