Separăm ouăle; batem albușurile spumă, apoi adaugăm 4 linguri de zahăr și batem până se întăresc.
Pregătim tava, formăm 3 mini-blaturi din bezea (14-15 cm) și o dăm la cuptor pentru 1 oră-1 oră jumătate, până când se întărește bezeaua, la 120 grade Celsius.
Între timp, punem laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie.
Într-o crăticioară amestecăm gălbenușurile cu restul de zahăr și cu semintele din păstaia de vanilie. Adăugăm amidonul alimentar.
când laptele s-a încălzit bine, scoatem păstaia de vanilie și turnăm
încet peste crema de gălbenușuri. Punem compoziția pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă crema și clocotește. Lăsăm crema la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi adăugăm untul.
Urmează asamblarea tortului. Blatul se acoperă cu un strat de cremă, apoi fructe și așa și cu restul blaturilor. Se ornează și ultimul blat cu cremă, peste care puteți pune fructe.