Aluatul pt eclere l-am facut in felul urmator:
Se fierb pe foc 2 cani de apa, 1 cana ulei si un praf de sare, iar cand da in clocot se pune 2 cani de faina si se incorporeaza bine. Se da la racit un pic dupa care adaugam 10 oua unul cate unul. Eu le-am turnat in tava, cu punga.
Crema
12 oua, 2 cani de zahar, 2 litri de lapte, 10 linguri de faina, vanilia cate vrem. Galbenusurile se freaca cu jumatate din zahar pana ce devine o crema, dupa care se adauga putin lapte caldut si se amesteca cu telul, se pun faina si restul de lapte. Se pune pe foc amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, iar cand amestecam si se vede fundul vasului crema este gata. Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si vanilia.
Glazura
Se mai poate face din 200gr ciocolata, o bucatica de unt mai mare decat o nuca, 8 linguri de zahar, 4 linguri de apa. Se pune ciocolata rupta intr-un vas cu apa pe foc slab, iar cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se pune untul frecat cu zaharul bine. Se toarna fierbinte peste eclere.
Va garantez ca sunt foarte bune! !
Cam asa fac eu o data eclere pt ca ai mei le mananca in 2 zile, glazura o fac mai repede din ciocolata menaj.
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi