Fursecuri cu scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • aluat:
  • - 100g unt
  • - 100g zahar(eu pun zahar pudra)
  • - 2 galbenusuri ou
  • - 170g faina
  • - 1/2 pac praf copt
  • umplutura:
  • - 4 galbenusuri
  • - 200g zahar
  • - 1 pac zahar vaniliat
  • - 200g nuci macinate
  • - 2lc scortisoara
  • - 6 albusuri de ou

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 200C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Untul care are temp. camerei se freaca bine cu zaharul pina ce zaharul sa topit,se adaoga mai departe galbenusurile si faina.

Aluatul bine mixat se intinde uniform pe o tava captusita cu hirtie de copt.

Pt. umplutura se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vaniliat pina ce zaharul sa topit(ca. 5 min.),se adaoga nucile macinate si scortisoara si se amesteca totul bine.
Albusurile se bat spuma,pina ce spuma devine tare si nu mai curge.1/3 in masa de albusuri se amesteca cu masa de galbenusuri si nuci, iar restul spumei de albus se mesteca cu atentie,doar cu o lingura in aceeasi masa.

Intai pune un strat de gem de caise sau gustui sau ce vreti voi... eu am pus de gutui, asta sa se fixeze mai bine blatul de crema de albusuri.

Umplutura se toarna peste aluat si stratul de gem si se intinde uniform.

Totul se da la copt pt. cam 25 min.

Se scoate tava si se trage prajitura cu hartie de copt cu tot pe gratarul de bucatarie. Se taie bucatele dupa ce s-a racit.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale