Kataif

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr de fidea subtire
  • 1 cup zahar (125 grame)
  • 250 ml apa
  • 2 bucati de cardamon
  • putin ulei pt uns tava (initial trebuia unt, dar eu am uitat si era greu de pus dupa)
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare

Se aseaza fideaua in tava, dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada.

Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.

Se face un sirop din zahar, apa si cardamon.

Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita.

Intre timp se bate frisca si se adauga peste jumatatea din fidea.

Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.

Se taie in patrate sau dreptunghiuri.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale