Incalziti cuptorul la 150 grade. Captusiti 2 tavi de copt cu hartie de copt, desenind linii drepte la distanta de 3 cm una de alta pe una din hartiile de copt.
Bateti albusurile cu un mixer si treptat adaugati zahărul batand uşor după fiecare adaugare si continua sa amesteci cu mixerul, până când zahărul se dizolvă. Apoi adaugam cacaoa cernuta si mai amestecam putin cu mixerul.
Aplica o parte din amestec de-a lungul liniilor trasate pe hirtia de copt pe o grosime de 1 cm. Cu cealalta parte de amestec desenati niste forme rotunde pe cealalta hartie de copt sua puteti sa aplicati amestecul chiar sub forma unor blaturi de copt cu diametrul de 22 de cm (caz in care ve-ti avea nevoie de patru tavi de copt in loc de doua: o tava pentru liniile groase de 1 cm si 3 tavi pentru 3 blaturi de copt).
Coaceti timp de 45 de minute si apoi lasati-le sa se raceasca in cuptor, lasand usa cuptorului deschisa.
Umplutura: amestecati bine cu un mixer ciocolata topita si crema mascarpone pana cind amestecul este dens si omogen. Punem la racit in frigider pina cind amestecul devine rece si dens.
Pentru servire: formati un blat din bezea asezind bucatelele de bezea una linga alta (in cazul in care nu ati copt direct sub forma de blat de tort) si adaugati 1/3 din crema de ciocolata. Repetati operatia de inca 2 ori. Aplicati crema si pe marginea tortului de bezea. Taiati fisiile de bezea in bucatele de 5 cm lungime si aplicati-le pe marginea laterala a tortului si deasupra. Optionat ornati cu citeva felii de capsuni si pulverizati cacao. Pastrati in frigider pina la servire.