Pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Portii
20
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 700 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 200 g smantana
  • esenta de rom
  • 300 g zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • 100 g gris
  • 150 g faina
  • 200 g stafide
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • sare
  • Diametru tava: 27 cm

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom.

Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea.

Peste amestecul cu galbenusuri, se adauga grisul, faina, praful de copt si un praf de sare. Se amesteca totul cu ajutorul unei spatule de silicon. Se incorporeaza trei sferturi din stafide (clatite cu apa si stoarse) si albusurile batute spuma.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune hartie de copt pe fundul unei forme detasabile de tort si se unge forma cu unt pe margini. Se toarna compozitia pentru pasca in ea, iar pe deasupra, se presara restul de stafide (clatite cu apa si stoarse). Se introduce forma la cuptor, pana cand pasca se rumeneste frumos pe deasupra.

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Parteneri
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata