Placinta cu Visine si Bezea

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130 gr unt
  • 100 gr zahar praf
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • praf de copt
  • pesmet sau gris
  • visine (sau alte fructe, dar cu visine iese cel mai bun)
  • 225 gr zahar tos ptr batut cele 4 albusuri

Mod de preparare

Deci, cum se procedeaza. Se freaca impreuna untul cu zaharul praf. Apoi se adauga pe rand cele 4 galbenusuri si dupa ce s-au incorporat se adauga coaja rasa de lamaie, putina sare. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste unt si, cu ajutorul unei linguri de lemn se incorporeaza faina in unt.

Dupa aproximativ 3-4 minute se formeaza bila de aluat, care este cam moale si nu se poate intinde cu sucitorul. Se pune aluatul in tava de copt si cu ajutorul degetelor se intinde aluatul pesta toata suprafata tavii. Deasupra se presara pesmet (sau gris) si apoi se pun visinele deasupra. Eu am folosit visine din compot, pe care le-am scurs bine de tot inainte de a le pune la prajitura.

Peste visine am pus din nou pesmet( gris). Am lasat deoparte si am inceput sa bat albusurile cu zaharul tos. Cand a fost tare bine batut am pus albusul peste prajitura si am dat la cuptor. Se coace la foc mic pentru a nu se arde bezeaua.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Tarte si placinte rumenite si iscusite"  De data aceasta am preparat placintele cu aluat de paine cu lapte si sunt...

Aperitiv placinta floare cu branza si chimen
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala