Placinta melc cu branza de vaci

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 65 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 75 g iaurt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura rasa zahar
  • 700 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • un varf cutit sare
  • Pentru umplutura
  • 700 g branza de vaci
  • 3 linguri rase cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina.
Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus), in cuva masinii si o programam pentru framantare.
In timp ce masina isi face treaba ei, noi ne ocupam de umplutura: branza de vaci (bine scursa) se amesteca rand pe rand cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, sarea, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Cand programul de framantare ia sfarsit, scoatem aluatul din cuva masinii si il punem intr-un vas.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut, la cald, pentru circa 40 min. (pana cand acesta isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa de lucru infainata, il intindem cu sucitorul, apoi il rulam si formam un sul pe care il impartim in 7 bucati, cat de cat egale.

Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat in parte, sub forma rotunda.

Punem umplutura pe fiecare bucata de aluat in parte.

Impartim (ochiometric) umplutura in 7 parti.
Rulam fiecare foaie de aluat in parte .
Fiecarui rulou ii dam forma de melc.
Preincalzim cuptorul.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam melcii formati in tava (unul in mijloc si ceilalti 6 de jur imprejurul celui central).

Acoperim tava cu placinta cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut 15/20 min.
Ungem cu ou.

Dam la cuptor, la foc mediu, pentru circa 45 min.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca si...pofta buna!

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci este simplu de preparat si cu siguranta va deveni si favorita voastra. Sa treceti placinta cu...

Aperitiv placinta cu branza de vaci
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala