Aluatul l-am facut la masina.
Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus), in cuva masinii si o programam pentru framantare.
In timp ce masina isi face treaba ei, noi ne ocupam de umplutura: branza de vaci (bine scursa) se amesteca rand pe rand cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, sarea, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Cand programul de framantare ia sfarsit, scoatem aluatul din cuva masinii si il punem intr-un vas.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut, la cald, pentru circa 40 min. (pana cand acesta isi dubleaza volumul).
Punem aluatul pe masa de lucru infainata, il intindem cu sucitorul, apoi il rulam si formam un sul pe care il impartim in 7 bucati, cat de cat egale.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat in parte, sub forma rotunda.
Punem umplutura pe fiecare bucata de aluat in parte.
Impartim (ochiometric) umplutura in 7 parti.
Rulam fiecare foaie de aluat in parte .
Fiecarui rulou ii dam forma de melc.
Preincalzim cuptorul.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam melcii formati in tava (unul in mijloc si ceilalti 6 de jur imprejurul celui central).
Acoperim tava cu placinta cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut 15/20 min.
Ungem cu ou.
Dam la cuptor, la foc mediu, pentru circa 45 min.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca si...pofta buna!