Placinta Primavara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 100 g smantana cu 30% grasime
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 plic de praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 800 g faina + sau - (faina e un pic mai inchisa la culoare, e macinata din graul de asta toamna) Umplutura
  • cca 1 kg de mere calite puse asta toamna la borcan

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, apa, sarea si smantana si mixam bine. Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si drojdia uscata.
Prima data adaugam doar 700 g faina apoi mai plusam daca este nevoie, la mine a fost nevoie si am adaugat inca 100 g.
Framantam bine si lasam s ase odihneasca cca 10-15 min, cat timp pregatim noi tava cu hartie de copt. Apoi intindem o foaie de cca 1/2 deget grosime si decupam cu o forma floricele, eu am calculat si la tava mea 40/28 cm mi-au trebuit 35 de floricele.
Restul de aluat il intindem cat dimensiunea tavii, chiar un pic mai mult sa ridicam si pe margine, apoi asezam in tava, intepam cu o furculita tot aluatul. Peste aluat intindem merele deja pregatite de asta toamna (sau pregatite atunci, dupa caz).
Peste mere asezam floricelele din aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, asezam sub tava o cratita cu apa, apoi reducem focul la mediu.
Lasam sa se coaca cca 35-40 min, pana incepe sa creasca si sa se rumeneasca. Cand e gata scoatem din cuptor, daca nu avem rabdare si ne place calda putem sa o portionam (cazul meu) sau asteptam s ase raceasca. E buna oricum.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale