Prajitura cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -325 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • -2 oua
  • -1 praf de sare
  • -150 ml ulei
  • -200 g zahar
  • -200 ml lapte
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci, scursa bine
  • -100 g zahar
  • -3 oua
  • -1 lingura extract de vanilie
  • -esenta de rom, dupa gust
  • -50 g stafide
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru servit:
  • -zahar pudra / zahar praf vanilat, dupa preferinta

Mod de preparare

Blat
Cerneti impreuna faina cu praful de copt si cacao. Lasati in asteptare.
Separat, bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati pe rand zaharul si continuati sa mixati pana la consistenta de spuma tare si lucioasa.

Adaugati, intai galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu.
Puneti alternand 2-3 linguri din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte si bateti in continuare pana la incorporarea intregii cantitati de faina si lapte.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25x35cm).

Umplutura
Amestecati prin mixare branza de vaci cu zaharul, ouale si aromele.
Inglobati stafidele si coaja rasa de lamaie.
Puneti in tava, din loc in loc, cate 1 lingura din umplutura.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea).

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racesca in tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Quiche de broccoli cu sunca si branza

Quiche de broccoli cu sunca si branza
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala