Prajitura cu Caise

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -6 oua
  • -13 linguri de zahar+8 linguri zahar (pentru bezea)
  • -13 linguri faina
  • -100ml lapte
  • -8 linguri ulei
  • -1/2 plic praf de copt
  • -cam 300 gr caise
  • -2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt. Se obtine o compozitie care curge. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste compozitie se pun caisele fara sanmburi (injumatatite) cu scobitura in sus. Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare. Daca ai si vrei, poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca. Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute. Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul (8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.
Se serveste reca.

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci