Prajitura cu Crema Caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt sau o lingurita bicarbonat alimentar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 150 g unt
  • Sirop pentru insiropat:
  • O sticluta esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Preparare blat:
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul treptat, zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile pe rand. Dupa ce se obtine ca o crema se incorporeaza faina si praful de copt. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare (in albusuri se pune putina sare inainte de a se bate). Se amesteca delicat de sus in jos, iar la sfarsit se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cam 35 minutre.

Prepararea cremei:
Pentru crema se pune zaharul intr-o craticioara si se topeste la foc mic, pana se caramelizeaza. Separat se amesteca oul, faina, si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa racire, se amesteca cu untul pana se obtine o compozitie cremoasa.

Dupa ce blatul s-a racit se taie in doua, pe orizontala si se insiropeaza cu siropul (toate ingredientele de la sirop se amesteca). Peste se pune un strat subtire de crema, peste aceasta blatul doi care se insiropeaza la randul lui si iar crema.

Deasupra am ornat cu nuca de cocos, dar se poate orna si cu ciocolata rasa. Se lasa la rece aproximativ o ora.

Pofta buna!

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale