Prajitura cu crema de nuca

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere de albine
  • bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otet
  • sare
  • faina cat cuprinde pt a se putea intinde foi
  • 3 cani de nuca macinata
  • jumate de cana de lapte (adica 125 ml de lapte)
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr de margarina
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente pentru crema:

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se pune la foc mierea de albine, zaharul, uleiul si laptele pana se inchide la culoare. Dupa racire, se adauga oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul si faina.
Din aceasta compozitie se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei.
Pentru crema:
Se pune nuca si laptele la fiert impreuna cu zaharul se fierb pana se ingroasa putin. Se lasa putin sa se raceasca dar nu de tot, deoarece pana inca este calda crema se adauga pe rand margarina taiata bucatele si se omogenizeaza taiata in crema. Se amesteca pana ce margarina se topeste. Se pune si esenta de rom, iar cu crema asa calduta se umple cele 3 foi rezultate.
De asuora se rade zahar pudra.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate

De curând am servit de la o bună prietenă ciocolată de casă cu fructe uscate, fără lapte praf și mi-a plăcut...

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.