Prajitura Delicia cu Capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;
  • 250 g biscuiti
  • 3 linguri de miere de albine
  • 125 g unt
  • crema;
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop de capsuni
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • 2 linguri de smantana
  • un plic de gelatina (10 g) Decor 200 ml sirop de capsuni
  • un plic de jelle tort
  • capsuni
  • biscuiti cu jeleu de capsuni

Mod de preparare

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, seaseaza biscuitii pe marginea formei si se da la rece
Se mixeaza frisca pana se intareste apoi incorporeaza si siropul turnat in fir subtire, se aduga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se toarna totul peste blatul rece din biscuiti, se presara deasupra bucatile de capsuni si se da la rece inca 2 ore. Se decoreaza cu capsuni iar apoi se toarna jeleul fierbinte, preparat din siropul amestecat cu praful de gelle-tort si dat intr-un clocot pe aragaz. Se mai lasa 15 minute la rece sa se intareasca jeleul.
Pofta buna!

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Varza Calita, de Post

Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios