Prajituri de Craciun

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 225 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele
  • - 225 g zahar extrafin
  • - 1 pliculet cu zahar vanilat
  • - 4 oua
  • - 100 g migdale macinate
  • - 300 g faina alba proaspat cernuta
  • - 1 pliculet cu praf de copt
  • - 100 g ciocolata de calitate superioara, rasa marunt pe razatoare
  • Pentru glazura:
  • - 1 albus
  • - 170 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 1 lingurita cu amidon
  • - 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • - bombonele mici din zahar
  • colorate

Mod de preparare

Pentru aluat:
- Se preincalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
- Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior).

- Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol.
- Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente.

- Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite.
- Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora.
- Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
- Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Pentru glazura:
- Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet.
- Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul.
- Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta.
Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 24 de prajituri (dimensiunea lor corespunde tavilor pe care le-am folosit).

Sursa reteta: ”Gustari pentru petreceri - Retete rafinate pentru ocazii si sarbatori” - Naumann & Gobel. Reteta pentru glazura am gasit-o pe blogul Nicoletei Grofova.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci

Mi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat...

Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala