Tarta Linzer

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 g migdale taiate
  • 125 g zahar
  • 120 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 400 g gem de coacaze (sau dupa preferinta)

Mod de preparare

Pregatire: Intr-un castron se pune faina, zaharul, migdalele taiate, scortisoara, coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat se amesteca bine dupa care se adauga untul bucati si ouale batute. Mesteca-ti bine si dati la frigider pt o ora.

Dupa care se ia o tava rotunda de 28 cm se tapeteaza cu hartie de copt si se intinde o foaie de 3 mm se lasa un pic de aluat pt ornat deasupra. Se inteapa aluatul cu furculita si se intinde bine gemul se orneaza si se da la cuptor la 180 grade pt 30 min sau pana nu rezulta aurie deasupra.

Imi pare rau ca nu am decat o poza de cand am bagat-o la cuptor :d.

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Snickers

 Hristos a înviat! Am avut parte de un weekend foooarte aglomerat și prin această aglomerare vreau de fapt să...

Desert prajitura Snickers
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci