Se taie o bucata de aluat foietaj la dimensiunea de 10 x 20cm. Se taie o bordura pentru ea (vezi poza 1). Marginile primei foi se ung cu putina apa. Se aseaza bordura deasupra. Se unge si bordura cu putina apa.
Prunele taiate in 4 se aseaza in centrul foii. Se presara praline deasupra, insistand mai ales in zona bordurii (sa fie frumos acoperita). Se presara zahar vanilat deasupra.
Se da la cuptor, la 200C pentru 15-20 minute.
In acest timp preparam sosul: amestecam bine smantana cu zaharul pudra si rom.
Tarta calduta se serveste cu sos din belsug si extra praline presarate deasupra.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese