Tort Barbie (II)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 esenta rom
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingura ulei
  • 1-2 linguri apa
  • Umplutura:
  • 1 plic crema dr otker ciocolata
  • 1 plic crema dr otker vanilie
  • 1 cutie ananas bucati
  • 2 banane
  • 2linguri zahar pudra
  • cicolata taiata fasii
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 1 felie lamaie
  • coaja de portocala
  • 1 esenta rom-vanilie
  • 3 linguri zahar sau dupa gust
  • Glazura
  • 60 ml apa
  • 75 g zahar pudra din comert
  • 2-3 picaturi ulei
  • 1 lingurita miere (energizant)
  • 180 g sau mai mult lapte praf 26% grasime

Mod de preparare

Blat
Se separa ouale in galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bat pana se albesc se adauga uleiul si apa. Se bat albusurile spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul ramas si se bat in continuare (daca se intoarce vasul cu susul in jos nu trebuie sa cada). Cand e gata se adauga usor peste galbenusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, se adauga si faina in ploaie amestecand usor. La sfarsit se adauga esenta si zaharul vanilat se omogenizeaza si se toarna pe tava unsa si acoperita cu hartie de copt.

Cand apesi cu mana si revine la forma initiala, blatul e gata. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

Crema:
Se prepara dupa instructiunile de pe plic.

Siropul:
Se pun la fiert ingredientele in afara de esenta care se adauga cand se mai raceste.

Pasta de lapte praf:
Se pun la fiert apa si zaharul, se fierb 2-3 minute se iau de pe foc, se adauga energizantul si uleiul, se omogenizeaza. Cand ajunge la temperatura camerei se adauga laptele praf si se amesteca cu o lingura de lemn. Cand incepe sa se ingroase se framanta cu mana pana capata consistenta plastelinei. Pentru a se intinde mai bine aseaza intre doua fasii de folii de plastic unse cu ulei.

Montare:
Blatul se taie in 3 - 4, depinde de vasul de copt se insiropeaza prima foaie (cea care a fost fata blatului) nu prea mult, se intinde 1/2 din crema de ciocolata, felii de banana, bucati de ananas fasii de ciocolata. Se aseaza foaia a doua se insiropeaza, se intinde crema de vanilie (toata) fructe si ciocolata, se aseaza a 3-a foaie se insiropeaza se intinde crema de ciocolata, fructe, ciocolata fasii, se aseaza a 4-a foaie (in cazul meu).

Se intinde pasta de lapte se aseaza peste blat. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. (In interiorul papusii am folosit un bat micut).

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci