Tort cu Ciocolata si Vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat :
  • - 6 galbenusuri
  • - 6 albusuri
  • - 2 cani de faina
  • - 2 cani de zahar
  • - 6 linguri de ulei
  • - esenta de rom Dr Oetker
  • - praf de copt Dr Oetker
  • Crema:
  • - 6 oua
  • - amidon 4 linguri
  • - lapte 1 litru
  • - 4 linguri de faina

Mod de preparare

Blatul se prepare astfel: se bat albusurile spuma, se adauga zahar cate putin pentru a nu se lasa, apoi se adauga faina putin cate putin pentru a nu se face cocoloase. Se bat galbenusurile cu 6 linguri de ulei, apoi se adauga peste compozitia de albusuri. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul.

Se pune compozitia intr-o forma de tort si se lasa 50 de min la cuptor... se probeaza cu o scobitoare pt a vedea daca este copt... daca nu se ia pe scobitoare e gata.

Crema: se bat bine ouale cu mixerul, se pun 10 linguri de zahar cu varf, 4 linguri de amidon, si 4 de faina la urma se pune laptele... se amesteca pana se ingroasa... si se lasa la racit.

Pentru crema de cacao se face jumate din crema de vanilie cu 2 linguri de cacao si 1 pachet jumate de unt si se amesteca cu mixerul.

Blatul se taie in 3 si se pune crema un strat de vanilie si unul de cacao dupa se orneaza ciocolata neagra sau alba menaj.

Se pune la frigider si se lasa 4 ore sa se raceasca foarte bine!

Pofta buna!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale