Blatul se prepare astfel: se bat albusurile spuma, se adauga zahar cate putin pentru a nu se lasa, apoi se adauga faina putin cate putin pentru a nu se face cocoloase. Se bat galbenusurile cu 6 linguri de ulei, apoi se adauga peste compozitia de albusuri. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul.
Se pune compozitia intr-o forma de tort si se lasa 50 de min la cuptor... se probeaza cu o scobitoare pt a vedea daca este copt... daca nu se ia pe scobitoare e gata.
Crema: se bat bine ouale cu mixerul, se pun 10 linguri de zahar cu varf, 4 linguri de amidon, si 4 de faina la urma se pune laptele... se amesteca pana se ingroasa... si se lasa la racit.
Pentru crema de cacao se face jumate din crema de vanilie cu 2 linguri de cacao si 1 pachet jumate de unt si se amesteca cu mixerul.
Blatul se taie in 3 si se pune crema un strat de vanilie si unul de cacao dupa se orneaza ciocolata neagra sau alba menaj.
Se pune la frigider si se lasa 4 ore sa se raceasca foarte bine!
Pofta buna!