Tort cu Crema de Banane (de post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • o cana zahar
  • o cana apa minerala
  • ½ cana ulei
  • 1 ½ cana faina
  • 2 linguri gem (eu am pus de corcoduse)
  • 2 linguri pesmet
  • ½ ligura bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Sirop:
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • Crema:
  • 5 banane coapte bine
  • 250 g margarina
  • 1 cana zahar pudra
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Decor:
  • cacao

Mod de preparare

Preparare blat:
Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta cremoasa, din care se coc pe rand doua blaturi si se lasa sa se raceasca.

In timpul cand se coc blaturile se prepara siropul. Se amesteca ingredientele mentionate, dupa care se pun la fiert si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare crema:
Margarina se se freaca bine cu mixerul.

Bananele se zdrobesc cu o furculita, dupa care se mixeaza bine pana devin o pasta si se amesteca cu margarina, zaharul pudra, coaja de lamaie si sucul de lamaie.

Se ia primul blat se insiropeaza, dupa care se pune jumatate din crema. Peste aceasta se pune urmatorul blat, care se insiropeaza si el la randul lui si bineinteles se pune restul de crema.
Se presara cu cacao si se da la rece pentru aproximativ doua ore.
Pofta buna!!!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale