Blatul
Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt.
Nuca am prajit-o putin in cuptor si apoi am macinat-o .
Intr-un bol spargem ouale impreuna cu zaharul si esenta de rom si le batem pana cand nu se mai simte zaharul .
Adaugam nuca , fulgi de ciocolata , faina , praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine .
Turnam compozitia in vasul de copt.
Eu am pus la Slow Cooker si l-am copt 2 ore la temperatura mica, invartind din cand in cand vasul si am mai sters capacul de cateva ori.
Daca se coace in cuptor atunci preincalzim cuptorul la 180 grade si coacem blatul pentru 20 minute sau pana cand trece testul scobitorii .
Lasam blatul la racit .
Crema :
Galbenusurile le amestecam cu zaharul,semintele de la pastaia de vanilie (eu am pus si pastaia si cand a fost crema fiarta am indepartat-o) si amidonul turnand usor laptele . Amestecam continu ca sa nu se formeze cocoloase. Razuim si coaja de la o lamaie bio.
Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema ca si o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara ca sa nu se formeze crusta .
Frisca o batem foarte bine separat.
Cand este rece crema storcem lamaia si omogenizam . Incorporam frisca in crema si dam putin la frigider. Gustati crema sa vedeti daca trebuie mai acrisoara, si se mai poate adauga putina lamaie .
Blatul il taiem in jumate si il umplem cu ¾ din crema .
Asezam jumatea de blat ramasa si intindem crema ramasa pe toata suprafata tortului.Decoram cu fructe,menta,ciocolata sau cu orice altceva doriti.
P.S Pastaia de vanilie dupa ce scoatem semintele din ea o putem pune intr-un borcan cu zahar pudra pentru a obtine zahar vanilat sau intr-o sticla cu alcool pentru a obtine esenta de vanilie .