Tort cu Crema de Trufa

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 3 foi subtiri:
  • - 1/2 cana de zahar
  • -10 lg de ulei
  • -zahar vanilat
  • -o lingurita de amoniac (se stinge)
  • -1/2lgt de praf de copt (se amesteca cu faina)
  • -faina cat cuprinde eu am pus cam 500 g sa nu va iasa aluatul tare
  • Crema:
  • - 600 ml frisca vegetala
  • - 100 g de ciocolata de post
  • cele 400 ml le-am batut ptr a orna blatul
  • Sirop:
  • -zahar
  • -apa
  • -esenta de rom
  • Cantitatile eu le-am pus la ochi

Mod de preparare

Se coc 3 foi subtiri intinse pe dosul tavii.
Din cauza ca sunt foarte subtiri si fara ou se vor lipi la intins daca le intindeti direct pe tava. Foile se intind pe foaie de hartie si apoi foaia o taiati si o puneti pe tava la copt

Crema:
Ciocolata se topeste pe aburi si apoi se adauga frisca ne batuta. Se amesteca bine si se pune la frigider pana se raceste. Apoi se bate.

Foile se insiropeaza bine. Se pune crema intre foi si se orneaza cu frisca.

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat