Tort de Mere cu Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 160g de zahar
  • 200g de faina
  • 125ml iaurt
  • 1 plic de praf de copt pentru dulciuri
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 mere golden

Mod de preparare

Cele 3 oua se bat bine cu mixerul si apoi se adauga cate un pic (ploaie) zaharul tos circa 15 minute. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga iaurtul. Continuand sa se amestece, se adauga faina, praful de copt si scortisoara.

Indata ce s-a obtinut o compozitie mai densa, se adauga doua dintre mere, taiate cubulete, la compozitie. Se mai amesteca putin, apoi se pune tot amestecul intr-o tavita de 24-26 de cm, care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Urmatorul pas este curatarea celor 2 mere ramase, care se taie feliute subtiri si se pun deasupra compozitiei.

Peste feliutele de mere, se poate presara un pic de zahar tos, dupa care se pune la cuptor 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600

 Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600 Ce pot eu sa va aduc mai bun cu...

Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala