Tort de Nunta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 blaturi Madeira cake (2 din fiecare marime)
  • crema de ciocolata
  • crema de capsuni
  • crema de vanilie
  • crema de unt (swis meringue buttercream)
  • Link-urile catre modul de preparare a cremelor si a blatului sunt puse mai jos
  • Pentru crema de unt:
  • 8 oua (albusurile doar) 450 g zahar
  • 340 g unt la temperatura camerei
  • praf de sare

Mod de preparare

Blat Madeira
Crema de ciocolata
Crema de capsuni
Crema de vanilie

Se pune un vas cu apa pe foc, albusele se pun in alt vas care se va pune la baia de abur. Se bat putin albusele ca sa se desprinda, se pune un praf de sare si se pun pe vasul cu apa deja fierbinte. Se bate cu mixerul, se adauga zaharul. Cand tot zaharul e topit (se ia cu 2 degete putin din crema, se freaca putin intre degete, daca nu se simte nici o granula atunci e ok, daca se simte mai trebuie batut putin albusul pe abur).

Se ia de pe foc, se pune in alt vas mai mare si se continua baterea pana crema devine tare si lipicioasa.

Se schimba telul masinii cu paleta si se trece din nou la baterea albusului, de data asta introducandu-se tot cate o bucatica de unt. Inainte de a incepe sa introducem untul trebuie verificat fundul vasului sa nu fie cald absolut de loc. Se continua baterea pe tot parcursul introducerii untului. La sfarsit o sa avem o crema cu un aspect cam grunjos, dar daca mai batem cateva secunde se va schimba intr-o crema matasoasa si lucitoare.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale