Acesta este un tort facut la rece, fara coacere, asamblat din piscoturi, multa crema de ciocolata si nuca de cocos data pe razatoare. Pentru iubitorii de cicolata, este alegerea perfecta fiindca contine o cantitate impresionanta de ciocolata -aproape jumatate de kilogram!
Asadar am topit ciocolata, am amestecat pe foc in acelasi vas frisca lichida, fara a mai adauga zahar. Esenta de rom am adaugat-o abia la final ca sa nu se evapore si sa nu se duca aroma cat ar fi stat crema pe foc.
Am lasat crema la racit in cratita si intr-o tava in forma de inima – o tava de prajitura – am inceput sa asez piscoturile. a fost nevoie sa mai tai din ele si sa le ajustez astfel incat sa acopar toata suprafata tavii cu ele si sa nu ramana nici un loc neacoperit de piscoturi.
Dupa ce am asezat piscoturile in tava si atunci cand am considerat ca s-a racit crema de ciocolata, doar am turnat crema peste stratul de piscoturi – am turnat un strat consistent de cicolata. Peste crema am mai asezat un strat de piscoturi, la fel ajustate ca sa se aseze in forma.
Deasupra a mai urmat un strat de crema de ciocolata, iar pe deasupra am imprastiat nunca de cocos proaspat data pe razatoare.
Se serveste de la frigider ca e cald si vi se topeste ciocolata :p.
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata