Tort Ferrero Rocher

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt
  • Crema ciocolata
  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt
  • Crema de frisca
  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sirop
  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Ganache ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt

Mod de preparare

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa.
Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.
rece

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci