Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa.
Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
Crema de ciocolata
Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.
Crema de frisca.
Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.
Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.
Asamblare
Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.
Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.
Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.
Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.
Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.
Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).
Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.
rece