Pentru inceput se prepara blatul. Se separa ouale: galbenusurile se bat cu zaharul tos si cu aromele; albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusuri. Se pun cele 5 linguri de faina, se amesteca, dupa care compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu margini inalte, tapetata cu margarina si faina, si se introduce la cuptor. In aprox. 20 min este gata.
In continuare, se bate frisca cu mixerul, adaugandu-se zaharul pudra. Dupa ce se intareste, se pun pliculetele de intaritor de frisca si se amesteca din nou. Se adauga iaurtul de fructe, dupa care se pune gelatina gata preparata. Se pun si fructele taiate marunt (fructe potrivite iaurtului).
Se pune hartie de copt pe marginile tavii in care s-a copt blatul. Astfel, se toarna peste blat compozitia de frisca, dupa care tortul se lasa la frigiser cateva ore, pana cand se intareste.
Apoi, se pune la topit (in bain-marie) ciocolata cu lapte. Odata topita, aceasta se foloseste pentru decorarea tortului in orice forme doriti dvs.
Mai lasati tortul la frigider un pic, dupa care il puteti servi. . . .
Pofta buna!
Se poate orna cu fructe, frisca sau cu frunze de menta. . . . . arata superb.