Tort Racoritor de Fructe (gen Diplomat)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g frisca lichida
  • 1 plic zahar pudra vanilat
  • 2 pliculete gelatina
  • 2 pliculete intaritor de frisca
  • 500g iaurt de fructe
  • cateva fructe taiate marunt
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar tos
  • arome

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara blatul. Se separa ouale: galbenusurile se bat cu zaharul tos si cu aromele; albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusuri. Se pun cele 5 linguri de faina, se amesteca, dupa care compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu margini inalte, tapetata cu margarina si faina, si se introduce la cuptor. In aprox. 20 min este gata.

In continuare, se bate frisca cu mixerul, adaugandu-se zaharul pudra. Dupa ce se intareste, se pun pliculetele de intaritor de frisca si se amesteca din nou. Se adauga iaurtul de fructe, dupa care se pune gelatina gata preparata. Se pun si fructele taiate marunt (fructe potrivite iaurtului).

Se pune hartie de copt pe marginile tavii in care s-a copt blatul. Astfel, se toarna peste blat compozitia de frisca, dupa care tortul se lasa la frigiser cateva ore, pana cand se intareste.

Apoi, se pune la topit (in bain-marie) ciocolata cu lapte. Odata topita, aceasta se foloseste pentru decorarea tortului in orice forme doriti dvs.

Mai lasati tortul la frigider un pic, dupa care il puteti servi. . . .

Pofta buna!
Se poate orna cu fructe, frisca sau cu frunze de menta. . . . . arata superb.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale