Tort Raffaello cu Zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri cocos
  • zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca
  • 400 gr ciocolata alba
  • Ingrediente crema de zmeura :
  • 300 gr zmeura
  • 120 gr zahar brun
  • 50 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • esenta vanilie
  • Ingrediente decor:
  • frisca
  • nuca de cocos
  • bomboane raffaello

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana ce devine o bezea tare si lucioasa. Treptat se adauga galbenusurile amestecate cu apa. Se omogenizeaza bine, dupa care se adauga faina, praful de copt si nuca de cocos.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma detasabila tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la foc mic, pana ce trece de testul scobitoarei. Blatul se scoate din cuptor si se lasa la racit, intre timp preparam restul.

Mod preparare crema de ciocolata:
Frisca lichida se pune intr-un vas unde se adauga ciocolata rupta in bucatele micute.
Vasul se poate pune pe foc sau pe bain-marin pentru a se topii ciocolata. Atentie: Se amesteca continuu!!!
Cand crema se omogenizeaza bine se ia de pe foc si se amesteca cu mixerul pana la racire.

Mod preparare crema de zmeura:
Zmeura se pune pe foc impreuna cu zaharul, amestecandu-se continuu. Aceasta se lasa pe foc aproximativ 15 minute, dupa care se lasa la racit.
Gelatina se pregateste comform instructiunilor de pe pachet, dar nu punandu-se direct pe foc ci pe bain-marin pana isi formeaza o usoara spuma deasupra. Gelatina se amesteca cu compozitia de zmeura cand aceasta mai este inca calda.

Mod preparare sirop:
Laptele se pune intr-un vas impreuna cu zaharul, vanilia si nuca de cocos si se da intr-un clocot si apoi strecuram compozitia printr-un tifon.
Avem nevoie doar de siropul rezultat, cocosul nu ne mai trebuie!!!

Asamblare tort:
Blatul se taie in trei parti.
Se ia o parte din blat si se aseaza pe un platou, iar in jurul lui se pune un inel de tort. Blatul se insiropeaza cu siropul rezultat, se pune jumatate din crema de zmeura si imediat se pune jumatate din crema de ciocolata, se pune partea doua a blatului, care se insiropeaza si ea, restul de crema de zmeura si restul de crema de ciocolata. Deasupra se pune ultima parte din blat care se insiropeaza. Tortul se da la rece pentru doua ore, dupa care se imbraca in frisca si nuca de cocos. Pe deasupra se decoreaza cu bomboane raffaello.
Se mai da la rece, dupa care se taie felii potrivite si serveste.
Pofta buna!!!

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat