Trandafirasi (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200gr cartofi piure
  • 200gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 400gr faina
  • o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie
  • un praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Se face un aluat din aceste ingrediente, se lasa la rece circa 1 ora apoi se fac trandafirasii, am facut o poza din timpul prepararii, nu prea a iesit bine caci le-am facut seara la lumina slaba, sper ca o sa intelegeti metoda.

Am taiat patrate din foaia de aluat, le-am taiat la colturi putin, in mijloc am pus umplutura, in cazul meu gem cu nuci macinate si apoi am inceput sa adun spre mijloc fiecare parte., se coc la foc moderat si se pudreaza cu zahar.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale