Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina rapida. Iata o reteta simpla si delicioasa:
Spalati bine ficateii de pui sub apa rece si curatati-i de eventualele pielite sau cheaguri de sange. Scurgeti-i bine de apa si tamponati-i cu un prosop de hartie. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugati ceapa taiata julien si caliti-o pana devine aurie si moale, aproximativ 7-10 minute. Adaugati usturoiul tocat si caliti inca 1-2 minute, avand grija sa nu ardeti usturoiul. Adaugati ficateii de pui in tigaie si gatiti-i la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand sunt bine facuti, aproximativ 10-15 minute.
Ficateii trebuie sa fie fermi la atingere si fara urme de sange in interior. Daca doriti ca preparatul sa fie mai suculent, adaugati supa de pui sau apa in tigaie si lasati sa fiarba la foc mic pentru cateva minute. Potriviti de sare si piper dupa gust. Adaugati patrunjelul tocat si amestecati bine pentru a distribui aromele uniform. Serviti ficateii de pui cu ceapa si patrunjel calzi, alaturi de o garnitura de piure de cartofi, orez sau paine proaspata.
Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa incercati si altele din colectia noastra: ficatei cu legume si piure de cartofi, ficatei de pui inveliti in bacon sau ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur
O prajitura pufoasa si delicioasa ca nici nu zici ca e de post! Si se prepara si foarte usor, este gata in mai putin de...
Desert negresa de post cu visine si nucaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit