Amestecati usturoiul pisat, condimentul pentru friptura, sosul de soia, vinul rosu, ketchup-ul si mierea.
Puneti in marinada ceafa / cotletul de porc, taiat in felii potrivite, avand grija ca marinada sa acopere bine si pe toate fetele carnea.
Acoperiti vasul si dati la frigider pentru o noapte.
A doua zi, prajiti in ulei incins carnea scursa (pastrati marinada) pana ce se rumeneste frumos pe toate partile.
Taiati ceapa in felii mai groase, morcovul in bucati si puneti-le intr-un vas termorezistent.
Transferati deasupra zarzavaturilor carnea prajita si intercalati ardeiul taiat fideluta.
Adaugati putina apa (aprox 200 ml) si cateva linguri din uleiul in care s-a prajit carnea.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50 min, la 180 grade sau pana ce carnea si zarzavatul este facut.
Scoateti carnea si pastrati la cald.
Intre timp, puneti la fiert in apa sarata, telina curatata si taiata cubulete. Strecurati.
Adaugati 40 g unt, smantana pentru frisca si mixati pana devine cremoasa.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Pastrati la cald.
Scurgeti fructele din compot si apoi feliati-le.
Puneti la incins zeama de la compot impreuna cu restul de unt si lasati pe foc pana se reduce la jumatate.
Adaugati marinada si zarzavatul zdrobit de la friptura.
Aduceti la punctul de fierbere si mai lasati inca cateva minute la foc.
Treceti sosul printr-o sita (puteti sari peste aceasta operatiune).
Serviti carnea stropita cu sos, asezata pe un pat de piure de telina, impreuna cu felii de caise / piersici.