pulpe de pui cu masline verzi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 30 g unt
  • o ceapa
  • 250 g masline verzi (fara samburi)
  • usturoi pisat (dupa gust)
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 180 g ciuperci
  • 150 ml vin alb sec
  • 15 ml smantana lichida
  • sare

Mod de preparare

Se incalzesc untul si uleiul intr-o tigaie,apoi se aseaza pulpele de pui care se prajesc pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos.
Se scoate carnea si se aseaza pe un platou.
In uleiul de la carne se pune ceapa tocata,ardeii taiati in felii subtiri,usturoiul pisat si ciupercile feliate.Se adauga putina apa si se lasa totul la fiert la foc mic,pana cand se inmoaie legumele si scade apa.
Se toarna apoi vinul si se pun rosiile decojite si pulpele de pui.Se lasa la foc mic timp de 50 minute.
Intre timp,se amesteca amidonul cu 2 linguri de apa si se adauga cu grija peste sos,amestecand incontinuu timp de 5 minute.Se sareaza dupa gust.Pulpele de pui se servesc cu sos,cu smantana deasupra si cu masline verzi in farfurie.

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci