Bulgarasi din Orez

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 cana (250 ml) cu orez
  • -2-3 linguri smantana groasa
  • -2 galbenusuri
  • -100 g cascaval ras
  • -pesmet
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara, optional
  • -unt
  • Pentru servit:
  • -smantana, optional

Mod de preparare

Clatiti bine orezul ales, de mai multe ori, cu apa rece.

Fierbeti-l al dente in multa apa sarata, apoi lasati-l deoparte circa 30 min, cu capacul pus pe oala.

Scurgeti si condimentati cu sare, piper si nucsoara (optional), dupa gust.

Modelati bulgarasi de orez, de marime potrivita, cu mainile umezite cu apa.

Treceti-i intai, printr-un amestec cremos format din galbenusuri frecate cu smantana si apoi prin pesmet.
Asezati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, unul langa altul si presarati uniform cascavalul ras.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min sau pana ce se auresc frumos.

Serviti bulgarasii din orez calzi, cu smantana (optional) sau ca garnitura.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale