Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 7 oua
  • sunca presata taiat fideluta
  • 250 gr smantana
  • 3 linguri cascaval ras
  • o ceasca branza telemea sfaramata

Mod de preparare

Se fierb cartofii intregi si 5 oua. Se lasa sa se raceasca si cand sunt destul de reci ca sa ii curatati, taiati cartofii si ouale felii.

Se incinge cuptorul la 180C (350F). Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aseaza un rand de cartofi, se sareaza putin, apoi un rand de oua, putina sare si sunca presata. Intr-un castron se amesteca smantana cu telemeaua si cele 2 oua ramase. se toarna jumatate din amestec peste sunca, apoi se adauga restul de cartofi si deasupra restul de smantana.

Se pune la cuptor acoperit pentru 30 min, apoi se adauga cascavalul si se pune la cuptor descoperit inca 10 minute.
Se serveste calda singura sau garnitura pe langa carne si cu salata verde.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu pui, ardei si ciuperci

Placinta cu pui, ardei si ciuperci
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala