Cartofi Noi Fierti in Coaja si Prajiti la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi noi de marimea unui ou (cati doriti)
  • sare
  • piper (optional)
  • 2 linguri de ulei (poate mai putin)

Mod de preparare

Se aleg cartofii de aceasi marime si se spala bine de tot, sub jet de apa rece, prin frecare cu o perie de spalat legume.

Se aseaza intr-un vas cu apa si sare si se pun la fiert (cu coaja cu tot). Se incearca cu o furculita si cand sant pe jumatate fierti se scurg de apa.

Se aseaza pe un fung de lemn si cu batatorul de snitele (partea plana) se zdrobesc putin, exact cat sa obtinem niste" flori" din cartofi.

Se unge un vas rezistent la cuptor cu putin ulei si se aseaza in el, unul langa altul, cartofii zdrobiti. Se sareaza dupa dorinta daca doriti se poate presara si piper deasupra si se dau la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c)

Gratarul aragazului se pune pe treapta cea mai de sus si se lasa la cuptor, neacoperiti, pana prind o usoara crusta aurie.

Se indeparteaza tava din cuptor, se dezlipesc cartofii de pe tava daca este cazul (in general nu se lipesc) si se servesc alaturi de o friptura, peste la cuptor sau chiar simpli presarati cu cascaval cu gust mai pronuntat.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Turtite a la Lubita

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

Turtite a la Lubita
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala