Garnitura de Orez cu Legume

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 cana (capacitate 250 ml) orez Arborio
  • -2 linguri (+1 lingura pentru sotat) ulei de masline
  • -1 cana vin alb sec
  • -1 cana bulion de pui sau de vita
  • -sare
  • -1 pachet de legume congelate, dupa preferinta
  • ( fierte, conform instructiunilor de pe pachet si scurse, sau sotate in 1 lingura ulei)

Mod de preparare

Incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez. Adaugati apoi 1 cana de bulion cald, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecan ocazional, 10-15 min sau pana ce lichidul este din nou absorbit, iar mijlocul bobului de orez este inca tare. Sarati dupa gust.

Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Combinati orezul cu legumele fierte sau sotate.

Serviti ca garnitura.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale